Zelfoogsttuin
De Paardebloemhoeve

Op de boerderij telen we volgens de principes van de agro-ecologische, agroforestry en biologische landbouw. Dit betekent o.a. dat we geen  kunstmest of chemische pesticiden en dergelijke gebruiken en dat we veel aandacht hebben voor een gezonde bodem vol leven. Bovendien streven we naar meer biodiversiteit op en rond het veld. Het resultaat zijn gezonde en seizoensgebonden groenten en fruit met een hoge voedingswaarde.

Ervaar zelf de smaak van heerlijke zelfgeoogste vollegrond-groenten doorheen alle seizoenen.

Hoe werkt het?

Eens je bent ingeschreven met je gezin mag je wanneer je maar wil komen oogsten op de boerderij. Zelf hoef je dus niet te tuinieren: wij zorgen voor het zaaien, planten, wieden enzovoorts.
 

Wanneer een gewas klaar is om te oogsten plaatsen we er een bordje bij met de aanduiding hoe je moet oogsten, en hangt er ook een gekleurd lintje bij om een richtlijn te geven van de hoeveelheid die je mag oogsten:

een bordje met een geel lintje: van dit gewas mag je een proevertje oogsten.
Als bv de peultjes net beginnen te rijpen zodat iedereen de kans al heeft om er eens van te proeven.


een bordje met een blauw lintje: van dit gewas mag je een normale portie oogsten waar je mee toekomt tot de volgende keer wanneer je terug komt.


een bordje met een rood lintje: dit gewas staat er in overvloed, je mag gerust wat meer oogsten om bv in te vriezen/in te maken om de iets mindere wintermaanden mee te supplementeren.*

*ook al is er overvloed wil dit niet zeggen dat je mag oogsten om bv vrienden of familie die niet zijn ingeschreven een kado te doen van groenten, dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Wat telen we zoal?

Je mag in de loop van het seizoen bijna alles wat je kan bedenken verwachten gaande van bloemkool, selder, worteltjes, pompoen, meloen , komkommer, sla , aardappelen, ui, tomaat, look, aardbei, bessen, kruiden, witte- en rode kool, spruiten, pastinaak, andijvie, radijsjes, boontjes, prei, broccoli, peterseliewortel, schorseneer, erwten, tuinbonen, bietjes, spinazie, courgettes, peultjes,.. noem maar op.

Wat zit niet in het abonnement?

Enkel de groenten en fruit aangegeven met bordjes en kleurcode is te oogsten met het abonnement. 

Onze biologische eitjes, melk, pasta , honing,.. zijn los te verkrijgen via onze automaat of winkeltje.

De veldbloemen hebben ook een apart abonnement.
 

Lid worden:

Inschrijving voor de zelfoogst doe je met het hele
gezin, en kan het hele jaar rond. Je oogstjaar begint te lopen vanaf de maand dat je inschrijft.

voor volwassenen is de richtprijs €385incl per persoon

voor kinderen wordt de leeftijd x €20incl

gerekend om op het totale bedrag voor het gezin te komen.

Klik op de knop 'inschrijven' om je gezin lid te maken van de zelfpluktuin. Na het inschrijven ontvangt u van ons uw factuur om je betaling te voldoen. Kijk wel zeker je spam folder na, het gebeurt wel eens dat de mail daar in terecht is gekomen als je na een week nog niets hebt ontvangen.

Logo_CSA.jpg

VZW CSA Netwerk

  1. Je hebt als deelnemer toegang tot CSA De Paardebloemhoeve. Het oogstaandeel omvat immers ook het ervaren van de omgeving, het beleven van de landbouw en het gebruik van de zelfoogstboerderij als gemeenschappelijke tuin.

  2. De paardebloemhoeve is lid van vzw CSA-netwerk Vlaanderen. Elk natuurlijk persoon of rechtspersoon die een oogstaandeel koopt bij een CSA-bedrijf, wordt deelnemer van een lokale afdeling van de vzw. Het CSA-bedrijf biedt actief mogelijkheden aan zijn oogstaandeelhouders tot de beleving van en de verbinding met de seizoenen, het land en de voedselproductie als instrument voor een hernieuwd bewustzijn van de individuele connectie met de natuurlijke omgeving.

  3. Als lokale afdeling organiseert De Paardebloemhoeve collectieve meehelpdagen en andere activiteiten die bijdragen tot de cohesie van de deelnemers en de boer binnen het CSA-bedrijf en de ontwikkeling van vaardigheden en kennis. Het kan ook gebeuren dat de boer een oproep doet om een acute werkpiek op te vangen. Al deze voornoemde momenten zijn vrijblijvend. De deelnemers kunnen hier desgewenst en vrijwillig aan participeren.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Volg ons op: