Zelfoogsttuin
De Paardebloemhoeve

Op de boerderij telen we volgens de principes van de agro-ecologische, agroforestry en biologische landbouw. Dit betekent o.a. dat we geen  kunstmest of chemische pesticiden en dergelijke gebruiken en dat we veel aandacht hebben voor een gezonde bodem vol leven. Bovendien streven we naar meer biodiversiteit op en rond het veld. Het resultaat zijn gezonde en seizoensgebonden groenten en fruit met een hoge voedingswaarde.
 

Op deze manier heeft jou voedsel zo goed als geen voedselkilometers achter de rug. Van het veld recht in jouw keuken, De meest ecologische keuze!

Ervaar zelf de smaak van heerlijke zelfgeoogste vollegrond-groenten doorheen alle seizoenen.

Lid worden:

Inschrijving voor de zelfoogst doe je met het hele
gezin. Het seizoen start in april en stopt eind maart het jaar erop.

Klik op de knop 'inschrijven' om je gezin lid te maken van de zelfpluktuin. na het inschrijven ontvangt u van ons uw factuur vanaf januari om je betaling te voldoen.

OPGELET: alle vragen moeten ingevuld worden als iets niet van toepassing is vul dan "niet van toepassing" of dergelijk in anders gaat het formulier niet verder met de inschrijving.

Logo_CSA.jpg

VZW CSA Netwerk

  1. Je hebt als deelnemer toegang tot CSA De Paardebloemhoeve. Het oogstaandeel omvat immers ook het ervaren van de omgeving, het beleven van de landbouw en het gebruik van de zelfoogstboerderij als gemeenschappelijke tuin.

  2. De paardebloemhoeve is lid van vzw CSA-netwerk Vlaanderen. Elk natuurlijk persoon of rechtspersoon die een oogstaandeel koopt bij een CSA-bedrijf, wordt deelnemer van een lokale afdeling van de vzw. Het CSA-bedrijf biedt actief mogelijkheden aan zijn oogstaandeelhouders tot de beleving van en de verbinding met de seizoenen, het land en de voedselproductie als instrument voor een hernieuwd bewustzijn van de individuele connectie met de natuurlijke omgeving.

  3. Als lokale afdeling organiseert De Paardebloemhoeve collectieve meehelpdagen en andere activiteiten die bijdragen tot de cohesie van de deelnemers en de boer binnen het CSA-bedrijf en de ontwikkeling van vaardigheden en kennis. Het kan ook gebeuren dat de boer een oproep doet om een acute werkpiek op te vangen. Al deze voornoemde momenten zijn vrijblijvend. De deelnemers kunnen hier desgewenst en vrijwillig aan participeren.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Volg ons op:

©2019 by De Paardebloemhoeve.