De Paardebloemhoeve is een samenwerking tussen Stan, Hilde, Sandro en Paulien.

 

Sinds 2018 is de boerderij méér dan enkel een biologisch melkveebedrijf: sindsdien zijn er een imkerij, twee verplaatsbare kippenmobielen en een zelfpluktuin bijgekomen.


Ons bedrijf is sinds 2017 volledig biologisch. Dit houdt in dat we geen chemische bestrijdingsmiddelen of chemische meststoffen gebruiken bij het produceren van onze producten. 

 

eu_biolabel_1.png

Ons doel is om hand in hand samen te werken met de natuur. Dit doen we door bv. klaver in te zaaien in de weides waardoor stikstof en koolstof beter worden vastgelegd in de bodem en zo de bodem verrijken. 
Bij onze dieren pogen we om niet met opgefokte top-productie dieren te werken maar met dieren die zich thuis voelen in de weides en zo ook een betere weerstand hebben tegen ziektes of andere complicaties.

 

Een korte keten- en circulaire economie lijkt ons een goed antwoord op het vraagstuk over klimaatsopwarming en voedselverspilling. Als boer en als consument moet je samen actief op zoek gaan naar een alternatief! 

 

In plaats van passief verandering te eisen via politieke wegen en betogingen zetten we onze woorden beter zelf om in daden!

 

Door voedsel zo lokaal en zo natuurlijk mogelijk te produceren en te verdelen besparen we niet enkel op voedselkilometers, je weet zo ook waar je eten vandaan komt en het verhaal er achter.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Volg ons op: